logo-mini

Video

Să alegi un subiect captivant pentru publicul tău e, desigur, foarte important. Să-i dai o formă care să poată fi ușor înțeleasă e iar important. Dar de aici pâna la aplauze drumul e încă lung.  Cum să-l parcurgi,  la ce trebuie să fii atent când construiești o prezentare afli aici.

Zeci sau chiar sute de oameni se uită la tine. Vor un singur lucru și le e foarte clar: să nu le pierzi timpul. Dar tu? Tu știi exact de ce te afli acolo și care e obiectivul discursului tău?

Pentru ca un  discurs să fie ușor de urmărit e musai să aibă cap și coadă. Și un  fir roșu la care ascultătorul să se poată întoarce oricând dacă, pentru o secundă, mintea i-a fugit la sms-ul tocmai primit. Asigură-te că discursul tău are o structură logică și atrăgătoare.

Unul și același subiect poate să arate cu totul altfel în funcție de cei cărora te adresezi.  Uită-te bine la oamenii din fața ta – vor recepționa mesajul  diferit prin prisma vârstei, interesului, cunoștințelor, experiențelor proprii. Îți  cunoști suficient de bine audiența?

Rareori suntem într-un singur fel. După o serie de experiențe celor din jur le e relativ dificil să te definească  – poți fi in același timp jurnalist, promotor al unor cauze sociale, alpinist, părinte etc. Ești sigur că cel care te prezintă știe care e calitatea în care vei vorbi?

Ați aflat, desigur, că oamenii își fac o impresie despre noi din primele secunde în care ne studiază. Adesea chiar înainte de a apuca să deschidem gura.  Cu atât mai important e felul în care ne facem intrarea în discurs.

Un parfum bun e cel care lasă o amintire plăcută chiar și când persoana care îl poartă iese din sală.  Vrei să lași o impresie memorabilă? Asigură-te că ți-ai făcut ieșirea din scenă cu stil!

În gând suntem toți Al Pacino! Ai repetat măcar o dată discursul cu voce tare cap coadă?  Te va ajuta să înțelegi care sunt secvențele care nu se leagă și să întipărești și mai bine cuvintele cheie.

Ok, poate e doar obsesia mea dar decât să-mi pierzi timpul mai bine ia-mi banii. Niciodată în fața publicului nu ești pentru tine ci pentru oamenii care te ascultă. Dacă ai accceptat provocarea, fă bine și dă-le ce ai mai bun. Răsplătește-i pentru timpul pe care ți l-au dăruit!

Nu suntem construiți genetic să stăm minute în șir pe un scaun , ascultând prelegeri. Cu cât o prezentare e mai interactivă, cu atât are șanse mai mari să lase o impresie placută publicului. Știi cum să-i implici pe oameni în discursul tău?  Dacă nu, intră aici.

Imaginează-ți că ești la o ședință cu colegii tăi iar șeful îi privește pe toți, mai puțin pe tine. După o vreme vei simți un oarecare disconfort, nu?  Pentru că avem nevoie să privim și să fim priviți atunci când cineva ni se adresează.  Despre contactul vizual în timpul discursului, în filmul de mai sus