Curs de Dicție

Felul în care vorbești vorbește despre tine.

Un curs de dicție poate părea necesar doar dacă ai o anumită meserie care presupune vorbitul în public sau în fața camerelor de filmat. În realitate, o dicție corectă se poate dovedi o carte de vizită, indiferent de context.

Cui se adresează?

Acest curs de dicție este util tuturor celor care simt că propria vorbire e un obstacol în dezvoltarea personală și profesională. În această categorie pot intra cei care au un accent regional puternic sau sunt “rr-îți” ori “ssîți”.

De asemenea, cursul li se potrivește și celor care obosesc după primele fraze, care vorbesc prea repede sau prea rar, prea tare sau prea încet.

Poate fi util și oamenilor care au ceva de spus dar le e teamă că vor fi judecați nu prin prisma celor pe care le spun ci a felului în care spun.

Îi mai poate ajuta și pe cei care simt că e ceva în neregulă cu vorbirea lor dar nu știu să definească ce anume.

Ești interesat de acest curs?

Detalii complete: curs online

 • Preț curs: 750 Lei;
 • Cursul următor: Martie 2021
 • Orele de desfășurare18:00-20:00;


Înscrie-te acum

Cât durează cursul?

Cursul de dicție se desfășoară pe durata a 5 întâlniri a câte 2 ore fiecare, dispuse pe parcursul unei luni, în timpul săptămânii (de la 18:00 la 20:00).

O grupă are între 12-15 participanți.

Cum lucrăm la cursul de dicție?

Cursul este structurat din 15% teorie și  85% practică.

Participanții au parte de  jocuri, elemente teoretice și teme pentru acasă, care permit exersarea individuală și apoi verificarea în cadrul grupului.

Noțiunile teoretice vor fi introduse cu ajutorul exemplelor și al studiilor de caz.

Nu știi dacă un curs de dicție este pentru ține?

Cum știi  ai putea avea nevoie de un astfel de curs?

Dacă două persoane zic același lucru, unul cu dicție, altul fără, pentru un necunoscător va fi dificil să spună care sunt greșelile de dicție însă, fără să înțeleagă de ce, va fi tentat să-l creadă mai mult pe cel care vorbește corect.

Testeazăți pronunția

Uneori eziți înainte  rostești un cuvânt, pentru  nu știi dacă îl pronunți corect? Dacă vrei  îți testezi pronunțiaîncearcă acest mic testTot ce ai nevoie este un telefon sau un alt instrument cu care  te înregistrezi, iar apoi  te asculți.

Testeazăți cursivitatea

Știi bine cât de deranjante pot fi nenumăratele pauze cu “ăăăă” din discursul cuiva. Crezi  tu poți vorbi cursiv, fără acest tip de pauze supărătoareÎncearcă testul de mai jos.

Ia lângă tine un cronomentru, un instrument care înregistrează, alege-ți, în minte, un subiect, oricare ar fi acela și apasă pe REC. Dă drumul la cronometru și vorbește timp de 1 minut. La capătul celor 60 de secunde ascultă înregistrarea și notează: Câți “ăăăăăăă” s-au auzit? Felul în care ai povestit e captivant?

Ești interesat de acest curs?

Detalii complete: curs online

 • Preț curs: 750 Lei;
 • Cursul următor: Martie 2021
 • Orele de desfășurare18:00-20:00;


Înscrie-te acum!

Ce abilități vei dobândi în urmă acestui curs de dicție?

 • Identificarea vorbirii corecte și conștientizarea propriului tip de vorbire
 • Tipuri respiratorii. Respirația eficientă pentru vorbire
 • Cunoștințe pentru îndepărtarea defectelor de pronunție (sâsâit, rârâit, finalizarea cuvintelor etc.)
 • Cunoștințe pentru îndepărtarea tulburărilor de ritm și fluență (precipitare sau vorbire prea lentă)
 • Expresivitatea vorbirii (citire logică, citire expresivă).
 • Tehnici de control al emoțiilor

Exercițiile sunt particularizate pentru fiecare cursant, în funcție de dificultățile acestuia.

Ce spun participanții

“V-o spun direct: dacă m-aţi văzut în emisiunea Brandu’ lu’ Chinezu că am fost cât de cât coerent şi că am putut cât de cât să mă fac înţeles, apoi să ştiţi că totul i se datorează Melaniei. Nu glumesc nici un milimetru. Cursurile făcute cu ea m-au ajutat enorm. Pentru că a identificat problemele principale care mă plezneau frecvent când vorbeam (greu a fost să accept că ceva îmi dă cu virgulă, mă ştiţi cât de arogant sunt…) şi mi-a oferit tool-urile (pardon my French, dar sună mai bine în engleză) cu care să iau la pilă aceste probleme, ca să le rezolv cât de cât.”   Cristian China Birta ( Chinezu) – blogger
“Am învățat să vorbesc corect, să respir eficient, să pot anticipa și administra orice evoluție în live. Astfel încât am reușit să-mi depășesc temerile și să-mi țin rubricile fără să mă bâlbâi și fără să îmi pierd ideea. Corecțiile s-au observat de la primele ședințe. Iar Mel e un super trainer.”   CRISTI DORONBACH ( PITICU’ ) – Blogger și Realizator TV, Realitatea TV
“Am învățat că fiecare cuvânt are încărcătura și poate fi decisiv în funcție de loc si de moment, de atmosferă, de ceea ce vrei sa ajungă la public.”   IONUȚ ANGHEL – Director de Vânzări, Volkswagen România
“M-am tot gândit cum să vă zic să mă credeți pe cuvânt că a fost sen-za-ți-o-nal! O lecție incredibil de frumoasă despre pronunție, intonație și mai ales expresivitate! Vă zic, faSCinant! Nu doar cursul, ci mai ales trainerul . L-aș mai face o dată, de drag doar! Nu vă lăsați păcăliți însă- ochii ăia blânzi, calzi, incredibil de albaștri și înțelegători te ceartă de nu te vezi, un sunet să îndrăznești să ratezi doar! Se pare că toate sunt importante . Iar la accente, să te ții bine- Mel aude chiar tot! Pe mine mă urmarește și acum un mare zambet. Mulțumesc, Mel-fara-cusur!“   Luciana Zaharia – Organized Trade Sales Manager Pepsico
“M-am simțit minunat la acest curs – liberă și încrezătoare. Mulțumesc, Mel!”
“O să-mi lipsească exercițiile de miercuri seara. Mulțumesc pentru sfaturi și răbdare și, mai ales, pentru lucrurile pe care m-ai ajutat să le conștientizez.”
“Cei din jur îmi spun deja că s-a produs o schimbare în felul în care vorbesc. Știu că mai e de lucru dar acum, că știu ce am de făcut, e mult mai ușor!”
“A fost o experiență pe care aș trece-o la capitolul „lucruri de făcut într-o viață”. Mulțumesc!”
“Ești cea mai good vibe persoană pe care am cunoscut-o. Eu sunt destul de pesimistă dar dupa fiecare curs plecam cu zâmbetul pe buze și cu convingerea că pot mai mult.”

Ești interesat de acest curs?

Detalii complete: curs online

 • Preț curs: 750 Lei;
 • Cursul următor: Martie  2021
 • Orele de desfășurare18:00-20:00;

Înscrie-te acum!

Exerciții utile de dicție

Fie  alegi  participi la curs sau nu îți împărtășesc aici mai multe exerciții de dicție careodată parcurse, te vor ajuta și  îți identifici anumite dificultăți de pronunție dar și  le corectezi.

Logopedie politică

Un defect de pronunție nu e o dramă, iar un sunet fușerit n-a omorât pe nimeni. Dar când mesajul tău e deformat de pronunția defectuoasă, atunci e bai! Cu atât mai mult atunci când apari des la televizor și te iei la harță cu opozanții.

Partea bună e că cele mai multe sunete pot fi ușor corectate. Astăzi, sunetul Ș

De reținut aici:

 • buzele iau formă de la “O”
 • limba e susse ridică spre palat, fără să-l atingă, atinge doar molarii
 • pe centrul limbii se formează o adâncitură
 • incisivii sunt ușor despărțiți
 • coardele vocale nu vibrează.

Dacă vreți mai multe detalii, sunt prin preajmă :). Dați un semn!

Exerciții utile:

EXERCIŢIU ISPITITOR
Pentru a face faţă ispitei, repetă exerciţiul de 3 ori:   Ispititorul ispititor ispăşeşte fapta ispăşitoare datorită dorinţei de a ispăşi o zicală de ispăşeală.
EXERCIŢIUL GRĂDINARULUI
Ca să vă începeţi săptămâna cât mai bine, repetaţi exerciţiul de 3 ori! Grădinarul care grădinăreşte în grădina plină cu crini, găseşte unealta de grădinărit pentru a îngrădi micuţa lui…
EXERCIȚIUL BALAURULUI
Ca sa învingi balaurul, rostește de 4 ori exercițiul următor: Un balaur bătrân și bărbos balansa un brici pe-o bârnă, iar briza bătea în brândușe și-n brazi.
EXERCIȚIU VRĂJITORESC
Pentru o dicție magică, rostiți de 3 ori: “Vrăjitoarea vrăjitorește când aruncă vraja spre vrăjitorul din cartea vrăjitoarei.”
EXERCIȚIU PTEROZAURIAN
Pentru un început de săptămână reușit, spuneți de 3 ori! Un pterozaur pterodactil și pteroilglutamic numit Ptolemeu s-a îmbolnăvit de ftizie, a făcut o tmeză și a mâncat trei pteropode.
PROBLEME CU P-UL?
Pentru probleme cu P-ul urmați pașii următori de peste patru ori: – Principe Paragarafaramus, propui să te dezparalelipipedizezi? – Eu, principe Paragarafaramus, mă voi dezparalelipipediza când cel mai paralelipipedic dintre…
EXERCIȚIU ȘÂȘÂIT
Repetați, când sus și tare, când încet, duios și moale: Peștii, știuca și-un știulete, știu și știri și șine șepte.
EXERCIȚIU DE ȘOAPTE
De șase ori spuneți, când în șoaptă când strident: Șase șoapte late S-au șușotit în sus să sape, Ș-alte șapte șoapte sărate, S-au suit în deal să scape.
EXERCIȚIU DE WEEKEND SAU WEEKENDUL EXERCIȚIULUI
Ajunge weekendul pentru exercițiul ăsta sau vă ascult săptămâna viitoare? Într-o veritabilă recrudescență de esență în ultimă instanță-ludică, torturant-metafizică a senzorialității iluzorii, dar atât de vibrant hedonistic reprezentate, înțeleasă…
EXERCIȚIU MELODIOS
De ziua lui Mozart, încercați un exercițiu muzical. Ținând tonul țambalului, muzica lui Mozart țintește țiuiturile țânțarilor la țintă.
EXERCIȚIU TELEENCICLOPEDIC
Nu vă lăsați învinși, repetați până când exercițiul va deveni floare la ureche! Telenciclopedia este o enciclopedicã enciclopedie ciclopicã fãrã a fi un ciclop enciclopedic teleciclopiat, ci doar o enciclopediaticã…
EXERCIȚIU CU MOȘ MAI CU MOȚ
Câți saci suie Moșu’ seara-n șoaptă? Acesta în sine poate fi un exercițiu de dicție. Dar dacă e prea ușor, spuneți-l pe următorul; nu în șoaptă, ci în serie, de…
EXERCIȚIU DE MOȘ…NICOLAE
Repede, tare și de trei ori la rând: “Știi-și-stai și Juri-că-știu, jucau sârba strâmb și știrb.”
ANOTIMPUL REGIONALISMELOR
Pentru că a venit acea perioadă în care cu toții ne retragem mai mult sau mai puțin la origini, am găsit pentru voi niște regionalisme greu de pronunțat.   “Lefârdăul răslăghit înghiesuia bărbânța în foștioroagă.” Iată și ce înseamnă fiecare: răslăghi – (vb) a se relaxa lefârdău – om care vorbește mult bărbânța – vas de lemn  în care se ține lapte sau brânzeturi. foștioroagă – clăiță de fân folosită mai ales în perioadele ploioase
O ZI DE MARȚI OBIȘNUITĂ
Țipă iute de trei ori : “Marți țipa pantera rasă, săltăreața țață țeasă.”
LA-NCEPUT DE SĂPTĂMÂNĂ
Repede, repejor, ziceți de trei ori în pas alergător. Spune-mi psalmi spălați cu spini, sprijiniți în spânii plini.
DE ZIUA NAȚIONALĂ
Iute, iute, tare și de trei ori la rând: “Un șoșon și o șosetă și-au spus șoapte ștrengărești.” Să ne trăiască țara și să șușotim mai rar despre dânsa!
LA FAMILIIIIA
O greșeală frecventă când vine vorba despre pronunție  apare atunci când întâlnim aceeasi vocala de două ori consecutiv într-un cuvânt.  De pildă “familiile “- se aude adesea doar ” familile”, cu un singur i. Vocalele în acest caz  se pronunță amândouă, în silabe diferite: fa/mi/li/i/le De asemenea, grijă mare la consoana sonoră   z. Înaintea ei se păstrează s în prefixul des-,  : deszăpezi. Să se și audă! Familiile intercontinentale se dezintercontinentalizează, deszăpezirile-s zadarnice.”
ȘTRUMFISME
Spuneți repede, tare și clar: Ștrumfi sprințari sorb șpriț strașnic. O dată e suficient:)
PICNIC
Cu voce tare, cât puteți de repede, de trei ori. “Caș și suc și sos cu soc, șoc jos în sac la șes”
UN FLEAC, M-A CIURUIT!
Exercițiu de mijloc de săptămână: Puteți spune repede, clar, cu voce tare: “un fel de  fleac de flec defect, un fel de fleac de flec defect, un fel de fleac de flec defect. “
PENTRU DE DIMINEAȚĂ
Vă propun un exercițiu foarte foarte simplu – în 6 cuvinte l-ați dat gata. Doar să fie repede. Și bine. Și tare. Ok? “Grâu ars, orz ars, praz drept”.
PĂSĂRLE CĂLTOARE
Dintre pasari calatoare Ce strabat pamanturile Cate-o sa le-nece oare Valurile, vanturile? Mihai Eminescu Cum??? pământurle? valurle? Vrei să spui “pă-man-tu-ri-le/ va-lu-ri-le/ vân-tu-ri-le”. Lucrurile  stau cam așa: în vorbirea precipitată, prima vocală din cuvânt are de obicei o durata corectă, a doua e simțitor scurtată, a treia e înghițită și dacă mai e și a patra nici c-o mai descifrezi! Dă-i o șansă! Dă-i drumul bietului cuvânt în univers în forma lui completă!
RÂRÂIȚI DIN TOATĂ LUMEA, UNIȚI-VĂ!
Raraiti din toata lumea, uniti-va! ( mai putin voi, aia de prin Franta, ca parca voua nu v-as corecta R-ul:) Sunt cel putin 8 feluri de a-l spune gresit pe R si toate au legatura cu locul si modul in care limba intra in vibratie. Vestea buna e ca se poate, cu muuuulta munca totusi, corecta:) Iata pentru inceput cateva indicii pentru pronuntia corecta a vibrantei R: – maxilarele slnt intredeschise (circa 10 mm); – pozitia limbii este ca pentru vocala e ; se reazema cu marginea posterioara pe molarii superiori pana la canini ; pe partea mediana formeaza un jgheab prin care aerul trece liber. – Varful limbii ridicat, spre alveolele incisivilor superiori, vibreaza sub actiunea curentului de aer – coardele vocale vibreaza in timpul emisiei; – valul palatin este ridicat si opreste scurgerea aerului spre cavitatea nazala. Incercati intai sa constientizati tot ce e mai sus. Uitati-va in oglinda in timp ce exersati. sursa: Probleme metodice de tehnica vorbirii si labiolectura – Ed. Didactica si Pedagogica
DUPĂ BLOCURI SUNTEM NOI
”Deci, frățîoare, dac-mă-nțălegi, dăcât să vorbesc ca dă pă maidan, la salar, care-l iau pe cinșpe, mi-am tras profesor dă dicție! Ori suntem jmecări ori nu mai suntem!” Dacă se întâmplă să vorbești așa, am două vești pentru tine. Încep cu aia proastă: Trebuie să-ți iei și profesor de limba română! Vestea bună e că limbajul “de cartier” nu e foarte greu de corectat – trebuie doar să tragi de maxilar, să duci comisurile labiale în poziția corectă, să scoți sunetul la lumină. N-o să mai sune așa nașpa, pe bune!
ȚÂȚÂI?
“Un țânțar țanțoș, țiuind ca ținut în lanțuri țintește țapul care țopăie țâfnos de înțepătură” Cum? Nu-ti iese ț-ul? Păi hai să verificăm: – vârful limbii se sprijină în spatele incisivilor inferiori? – vălul palatin e ridicat? – daca pui dosul palmei la gura simți impulsul de aer urmat de un aer rece? îȚi mai povestesc la curs, da?
EXPLICĂ-TE
Vestea bună e că cele mai multe cuvinte în limba română se scriu cum se rostesc și se citesc cum se scriu.  eXceptiile ne complică viața:) X se rostește cs sau gz, după caz. Dar mai știm “cum devine cazul”? Când X se află la început sau la final de cuvânt sau înaintea altor consoane e simplu. Ce ne facem însă când e între două vocale??? Sunt 479 de cuvinte în care x intervocalic se rostește “cs” și în jur de 75 în care x intervocalic se rostește “gz”. Tu cum spui “examen”? Vin cu <egzemplificări> la cursuri. Te-ai înscris?
POSTARE PENTRU GURMANZI
Dacă-ți iubești bunica, pun’te cu burta pe carte! 🙂 Hai sa mancam bunica! Hai sa mancam, bunica! Salveaz-o pe bunica! Pune virgula unde trebuie!
SORICARI SASII
Ziceti ca n-aveti probleme cu s sau ș? A, pai asta e grozav, inseamna ca o sa va iasa din prima, repede si cu voce tare. “Șase șoricari sașii șipci seci scofâlcesc, șoareci scotocind.”
STOICA SCOICARUL
Cu voce tare si repede. “Stoica scoicarul rascolea scoicăria cu scoici, scolopendre şi scorpenide sixtupleti tintind.”
VREASC CASCAT
De trei ori, repede si cu voce tare, fara sa omiteti vreun sunet: “Scot din foc vreasc cascat, scut scindat”

Ești interesat de acest curs?

Detalii complete: curs online

 • Preț curs: 750 Lei;
 • Cursul următor: Martie 2021
 • Orele de desfășurare18:00-20:00;

Înscrie-te acum!

21 Comentarii

 1. Evelin

  Acum câteva săptămâni ma gândeam “oare ce caut eu la cursul asta, cu ce ma va ajuta?” Ei bine, m-a ajutat foarte mult, văd lucrurile diferit de cum le vedeam pana a face cele 5 sedinte cu Melania (o persoana minunată din toate punctele de vedere). Am ajuns la acest curs cu niște lipsuri, lipsuri care acum sunt pe cale de a dispărea cu exerciții iar fără ajutorul Melaniei nu as fi reușit, nu as fi știut ce și cum sa corectez.
  Dacă ești o persoana timida și îți este frica sa deschizi gura,te sfătuiesc sa faci acest curs de dicție și sa înveți de la cea mai buna :). Investește in tine!
  So,respira! (:

 2. Cristian

  Cursurile Melaniei m-au ajutat enorm! Mi se părea mie că am anumite probleme de vorbire, dar abia după aceste cursuri am realizat că, de fapt, sunt mult mai multe. Am conștientizat problemele reale și o sa fac tot posibilul să le corectez. La acest curs nu înveți numai cum să vorbești corect, ci să ieși din zona de confort. Melania a făcut acest lucru cu oameni care se cunoșteau de doar câteva minute și totul a ieșit minunat. Nu se pot întâmpla minuni după doar 5 cursuri, dar cu siguranță ți se vor oferi toate mijloacele posibile de a te corecta. Exersează, exersează, exersează! Și respiră!

 3. TATIANA MANGÎRU

  Sunt câteva zile de când s-au încheiat cele cinci întâlniri ale cursului “DICȚIE FĂRĂ CUSUR”.
  Deși par puține, cele cinci întâlniri au făcut schimbări majore în viața mea!
  Am observat că niște cuvinte banale nu le pronunț corect ci grăbit și greșit.
  Am învățat că este ușor să vorbești dar mai greu să vorbești folosind o pronunție corectă.
  Am învățat că respirația diafragmatică perfectă pune în valoare un discurs.
  Am învățat că “DICȚIE” nu înseamnă doar să nu faci “bâlbe” pe text, “DICȚIE” înseamnă să poți duce finalurile de frază pe o respirație adecvată, urmărind semnele de punctuație.
  Am învățat că rostirea cuvintelor solicită nu numai mușchii limbii ci și abdomenul.
  Am învățat că finalurile de cuvânt cate se termină în consoane, uneori nu se aud. De exemplu un “T” final, un “R” final, un “D” final.
  Am corectat aceste greșeli de pronunție cu ajutorul Melaniei!
  Am învățat să acord atenție pentru fiecare cuvânt rostit.
  Acum vorbesc mai clar, mai cursiv, mai echilibrat și coerent.
  Îți mulțumesc din suflet Mel!

  P.S. Și nu pot să nu subliniez faptul că neputințele noastre verbale ne-au făcut să ne amuzăm copios!

  Merită, merită din plin să urmați acest curs!

 4. Beatrice Enachescu

  Am participat la Cursul ”Dicție fără cusur” cu scopul de a duce la următorul nivel arta discursului. Asta pentru că vorbirea, atunci când este folosită corect, îți deschide noi perspective și oportunități de relaționare cu ceilalți.
  Nu ți s-a întamplat niciodată să spui ceva și celălalt să înțeleagă altceva?
  Iată cât de importantă este vorbirea iar Melania a știut să ne facă să conștientizăm acest lucru prin profesionalism, exercițiu și bună dispoziție.
  Câteva cuvinte despre Melania: un om frumos, cu suflet frumos și un profesionist desavârșit care are capacitatea să-ți observe calitățile și să te pună în valoare punând accentul pe o dicție fără cusur.
  Recomand cu drag acest curs dacă vrei sa mergi la următorul tau nivel!

 5. Simona

  Am venit la acest curs oarecum sceptică (că doar știam să vorbesc cu creionul în gură și aveam și poezia cu capra care crapă piatra în patru), însă abia cu ajutorul Melaniei am găsit rezolvarea necesară pentru nevoile MELE. Abia aici mi-am dat de ce am nevoie..pentru că dacă te doare piciorul, nu poți să vindeci mâna. Cu siguranță e una dintre cele mai bune investiții ale mele. Și Mel, îți mulțumesc pentru asta. Știu, cum o să fructific ce am învațat ține de mine, dar la cursuri m-am înarmat și acum sunt pregătită pentru a performa în ceea ce privește dicția. Și pe lângă câștigul pe care l-am avut pe partea de dicție, mă bucur mult că am avut avut ocazia sa te cunosc, esti un om extraordinar și un adevărat profesionist.

 6. Valentin Nicolae

  Nevoia m a adus la curs, si am ajuns sa ma distrez invatand, la inceput am gasit priviri timide si gesturi similare, ca in final sa vedem progresul si fete vesele, o alta perspectiva. Acum ca am primit mai multa lumina, vorbitul s a schimbat definitv si irevocabil.
  Sunt recunoscator lui Mel, pentru energia si calitatea cursului

 7. Georgiana Predut

  Buna Melania!Am descoperit intamplator cursul tau si sunt curiosa sa stiu daca va exista o evaluare individuala a dictiei. Multumesc anticipat! Georgiana

 8. Melania Medeleanu

  Servus, Georgiana! Multumesc pentru interes! Da, exista si o evaluare individuala. La curs vei primi insa mai mult de atat: instrumentele cu care vei putea sa te evaluezi singura:) te astept cu drag! Mel

 9. Mitrofan Iulia

  Buna ziua! Exista acest curs in format online? Multumesc mult!

 10. Iulia

  Exista o versiune online pentru acest curs? Multumesc!

 11. Melania Medeleanu

  Asa ar trebui, stiu. Multumesc de intrebare.
  Mi-e teama insa ca m-am aruncat cu toate resursele in campania #scutpentruspitale si azi, de pilda, e prima oara in ultima luna cand gasesc ragaz sa intru pe site-ul meu:) Daca lucrurile se mai linistesc putin, as vrea si eu sa fac online cursul. Deocamdata insa mi-e teama ca nu reusesc:(

 12. Marius Achim

  Si eu ma trezesc deseori ca vorbesc prea repede si ma pun oamenii sa repet :))
  Parerea mea este ca ar fi mai bine sa il sustineti online, pe o platforma de webinar. Desigur , platit.

 13. Monica Dumitrescu

  Participarea mea la acest curs m-a ajutat cu mai multe aspecte:
  – să am o bază la care să mă raportez. Să știu ce este “corect” și ce este “cusur” în vorbirea mea. Am acum și o modalitate de auto-îmbunătățire continuă pentru știu exact la ce să fiu atentă și cum să corectez.
  – multele aplicații practice mi-au dat o image clară a evoluției mele. Am simțit, văzut și auzit îmbunătățiri pe paliere multiple pe tot parcursul sesiunilor: pronunție, accent, pauze, emoție, stare.
  – a fost un curs în care m-am simțit atât de susținută! Și de Melania, și de grupul de participanți. A fost o plăcere și o sursă de încărcare.

  Mulțumesc, Mel!

 14. Delia

  Buna ! Acum am descoperit cursul acesta si mi-as dori foarte mult sa particip. Este deja 2 octombrie, se mai pot face inscrieri ? In ce zile ale saptamanii sunt planificate sesiunile ?

 15. Vicky

  Mult mai mult decat m-am asteptat, mult mai placut si amuzant decat mi-am imaginat! Recomand cu incredere tuturor celor care vor sa imbunatateasca sau corecteze ceva din limbajul verbal, in ceea ce priveste intonatia, respiratia, accentul, cursivitatea sau expresivitatea. Totul cu blandete, vorba buna si profesionalism.

 16. Andreea Livia Enache

  Un curs minunat in care Melania a reusit sa ajunga,chiar si online la fiecare dintre noi, sa ne faca sa intelegem ce putem imbunatati si ne-a oferit mijloacele pentru asta. Un curs solicitant, dar parcus cu zambetul pe buze. Multumesc!

 17. Simona Adam

  Ce să spun, ce să spun, în afară de faptul că a fost tare mi-nu-nat cursul de dicție, chiar și așa, pe Zoom? Că Mel este o persoană caldă, implicată și eficientă știam deja din toate proiectele faine pe care le face în societatea civilă, dar aceste atribute au venit, cu brio, și-n online. Recomand cu căldură cursul de dicție, cu Mel ca traier <3

 18. Diana Momoiu

  Participarea la cursul de dicție a fost o experiență utila si plăcută. Mi-a plăcut modul in care Melania a reușit prin cursul sau sa ne tina conectați atat la informații cat si intre noi. Am fost seriosi la început, pe parcurs amuzati de propriile greseli si îngăduitori caci Mel ne-a încurajat tot timpul ca vom fi mai buni dupa ce ne va oferi “uneltele” si vom exersa. A fost o experienta frumoasa de care imi voi aminti cu drag si un început al “dicției fără cusur”! Multumesc Mel si colegilor alături de care m-am simțit aproape deși cursul a fost online.

 19. Raluca Indreica

  Cursul acesta a fost o bucurie de la un capat la altul si sunt recunoscatoare ca am putut participa, fiind online. Mel mi-a oferit uneltele necesare pentru a lucra cu dificultatile pe care le aveam si m-a ajutat sa descopar unele de care nici nu eram constienta. Grupul a fost implicat si vesel, a fost o placere sa lucram impreuna pe parcursul celor cinci sedinte care au trecut mult prea repede. Recomand cu caldura cursul oricui vrea sa imbunatateasca modul in care se exprima si vrea sa o faca impreuna cu un profesionist cald si empatic, cum este Mel.

 20. Liviu Grandl

  Pe langa un trainer foarte bun, Mel este un suflet foarte cald. Caldura asta si cu bucuria de a fi cu noi la fiecare curs ne-a facut pe toti din grupa sa fim foarte deschisi unii cu altii, sa ne incurajam si sa ne fim prieteni, chiar de la inceput.

  Pentru mine fiecare lectie a fost ca o vitamina pentru creier (ca am invatat multe), pentru corp (cursul este foarte practic si 100% bazat pe exercitii) si pentru suflet, caci mi-a dat mai multa incredere in mine si in vocea mea.

  Cursul pare ca trece repede, insa am luat din el mai mult decat ma asteptam, iar efectele tin luni bune. Cu un minim de exercitiu individual dupa, rezultatele chiar se vad. Faptul ca a fost pe ZOOM a fost un beneficiu, caci am putut participa de la multi kilometri distanta.

  Recomand cu cel mai mare drag acest curs si pe acest minunat trainer.

 21. Monica

  Pe mine, cursul de public speaking cu Mel m-a ajutat să învăț să construiesc un discurs, plecând de la emoție, nu fugind de ea. M-a învățat și la ce întrebări trebuie să răspundă un mesaj, cum să mă uit la publicul din fața mea și cum să mă bucur de momentul prezentării.

  Dar, dincolo de asta, mi-a plăcut mult conexiunea pe care am creat-o cu participanții la curs, uniți de aceleași temeri, dar și de curajul de a ne depăși limitele.

  Și dacă ești în punctul de a-ți căuta vocea, tremurândă sau nu, acest curs îți va fi de un real folos. Succes!

  PS: ți-o spune un om de PR, cu peste 12 ani de experiență. 🙂

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *