Curs de Public Speaking

 știi nu mai e de-ajuns știi  spui despre ce știi devine tot mai important.

Un curs de public speaking te învață să povestești despre ceea ce știi. Este cursul care te ajută să construiești un discurs limpede și memorabil și să-l livrezi cu încredere, credibilitate și  atitudine. Felul în care te prezinți, modul în care vorbești, atitudinea în fața oamenilor pot fi cheia care deschide ușa următoarei promovări. Vorbitul în public se educă.

Cui se adresează?

Acest curs de public speaking este deschis oricui se preocupă de felul în care vorbește, fie că vrea să își îmbunătățească respirația, pronunția, să lucreze la ritm sau la expresivitate.

De asemenea, se adresează celor care vor să învețe cum pot construi un discurs limpede și memorabil, să se facă mai bine înțeleși, să fie credibili și convingători.

Nu trebuie  moderezi evenimente sau emisiuni TV   ai nevoie de un discurs fluent și coerent. Îți e de ajutor și pentru a conduce ședințe sau a prezența proiecte și idei noi.

Ești interesat de acest curs?

Detalii complete:

 • Preț curs: 750 Ron;
 • Următoarea grupă: Alege din variantele de pe prima pagină!
 • Înscrie-te de pe acum și asigură-ți locul!

 • Locul de desfășurare: București, zona Vasile Lascăr, intersecție cu Batiște.


Înscrie-te acum!

Cât durează cursul?

Cursul este structurat în 2 întâlniri, sîmbătă și duminică.

O grupă poate avea între 10-15 participanți.

Cum lucrăm?

Cursul  este structurat astfel: 25% teorie și 75% practică.

Cursanții vin cu un discurs de 3 minute pe care îl susțin în fața celorlalți participanți, pe baza căruia extragem elementele de teorie.

Discursurile sunt filmate și analizate iar la capătul cursului fiecare participant primește feedback și recomandări.

Discursul public e despre mesaj, anticipare, despre empatie și curaj. Vom parcurge elementele esențiale în pregătirea și susținerea unui discurs sau a unei prezentări.

Care e povestea?

Am de făcut o prezentare și încep să-mi adun informațiile. Statistici, cifre, tabele, diagrame. Cum transform informația într-o poveste atrăgătoare pentru public?

Cum să-mi stapânesc emoțiile?

Știu exact ce am de zis, dar când să zic,  mă apucă tremuratul… Cum să fac să nu uit? Cum adică ”emoțiile sunt bune”?

Cum să-i fac să mă asculte?

Dacă primele 30 de secunde dintr-un discurs sunt decisive pentru captarea atenției publicului meu, ce să spun în introducere?

Sunt prea multe slide-uri. O să mă încurc?

Am pus totul în PowerPoint, să fiu sigur că nu ratez nicio informație. Tot, tot, până la ultima virgulă. Când știu că trebuie sa pun punct?

Înscrie-te acum!

Detalii complete:

 • Preț curs: 750 Ron;
 • Următoarea grupă: Alege din variantele de pe prima pagină!
 • Înscrie-te de pe acum și asigură-ți locul!

 • Locul de desfășurare: București, zona Vasile Lascăr, intersecție cu Batiște.

Înscrie-te acum!

Ce abilități vei dobândi în urma acestui curs de public speaking?

Ți-ai propus să transmiți idei care să aibă un impact puternic asupra audienței tale?

Vrei să convingi, să motivezi, să inspiri?

Îți doreșți să transformi emoția din inamic în aliat atunci când vorbești în fața publicului?

Atunci acest curs de public speaking  ți se potrivește.

Vei învăța:

 •  concepi o prezentare în mod profesionist
 • Cum  foloseșți eficient suporturile vizuale
 • Modalități de relaționare cu publicul sau cum  implici audiența în discursul tău
 •  răspunzi provocărilor din public
 •  transmiți mesajul concis, în intervalul de timp pe care-l ai la dispoziție
 • Tehnici de gestionare a emoțiilor
 • Exersarea diferitelor tipuri de discurs: informare/convingere
 • Tehnici de captare a atenției
 • Șlefuirea expresivității verbale și nonverbale

Discursurile mele

Ce spun participanții?

“În calitate de Director Executiv al grupului DENT ESTET, susțin periodic prezentări la diverse evenimente importante, la ședințe cu echipa sau conferințe de presă. Am aflat întâmplător de cursurile de Public Speaking ale Melaniei și am ales să mă antrenez cu ea pentru câteva ore în vederea pregătirii unui speech pentru un congres cu peste 200 de participanți. Cunoștințele dobândite mi-au depășit cu mult așteptările. De la suport pentru structura mesajului și a conținutului, la tehnici de livrare a unui speech și până la mici secrete de pronunție, tonalitate și voce. Am continuat să mă antrenez cu Melania și chiar să colaborăm profesional. Recomand ședințele de coaching cu Melania cu drag persoanelor care își doresc o îmbunătățire rapidă a acestor competențe.” Catrinel Hagivreta, Director executiv Dent Estet
“A fost o bucurie să particip la acest curs. Am înțeles de ce nu aveam cuvintele la mine și ce-ar trebui să fac astfel încât cei din sală să mă urmarească de la început până la sfârșit. Mulțumesc, Melania!
”M-am bucurat de fiecare secundă petrecută la curs. Interacțiunea, jocurile, sarcinile – toata energia m-au ajutat să primesc informația foarte ușor”.
“Cursurile tale provoacă dependență. Îl aștept cu interes pe următorul”
“O experiență extraordinară, nu seamănă deloc cu trainingurile de Presentation Skills la care am mai participat. Am rămas cu informații foarte utile. De pildă, n-am crezut că o să pot să mă gândesc la emoții ca la ceva constructiv”
“A fost curs sau terapie? Că mie mi se pare că am schimbat în 3 întâlniri cât n-am reușit în câțiva ani de ședințe la psiholog. Mulțumesc, Mel”.
“Felicitări! E foarte mișto că transmiți din entuziasmul tău și se vede că faci asta cu pasiune. Îmi doresc să ajung să țin discursuri cu pasiunea cu care ții tu cursuri”.
“Am crezut că o sa ma panichez când voi ține discursul final dar adevărul e că atmosfera pe care reușești s-o creezi te face să astepți cu nerăbdare să arăți ce-ai învățat. Mulțumesc!”

Înscrie-te acum!

Detalii complete:

 • Preț curs: 750 Ron;
 • Următoarea grupă: Alege din variantele de pe prima pagină!
 • Înscrie-te de pe acum și asigură-ți locul!

 • Locul de desfășurare: București, zona Vasile Lascăr, intersecție cu Batiște.


Înscrie-te acum!

Sfaturi utile pentru cei care vorbesc în public

Care este obiectivul prezentării tale?

Zeci sau chiar sute de oameni se uită la tine. Vor un singur lucru și le e foarte clar: să nu le pierzi timpul. Dar tu? Tu știi exact de ce te afli acolo și care e obiectivul discursului tău? Vrei să informezi? Să convingi? Să inspiri?

Structura discursului tău

Pentru ca discursul să fie ușor de urmărit e musai să aibă cap și coadă. Și un fir roșu la care ascultătorul să se poată întoarce oricând dacă, pentru o secundă, mintea i-a fugit la sms-ul tocmai primit. Asigură-te că discursul tău are o structură logică și atrăgătoare.

Audiența ta

Unul și același subiect poate să arate cu totul altfel în funcție de cei cărora te adresezi.  Uită-te bine la oamenii din fața ta – vor recepționa mesajul diferit prin prisma vârstei, interesului, cunoștințelor, experiențelor proprii. Îți  cunoști suficient de bine audiența?

Cine este vorbitorul?

Rareori suntem într-un singur fel. După o serie de experiențe celor din jur le e relativ dificil să te definească  – poți fi in același timp jurnalist, promotor al unor cauze sociale, alpinist, părinte etc. Ești sigur că cel care te prezintă știe care e calitatea în care vei vorbi?

Cum pregătești introducerea?

Oamenii își fac o impresie despre noi din primele secunde în care ne privesc. Adesea chiar înainte  să deschidem gura.  Cu atât mai important e felul în care ne facem intrarea în discurs.

Încheierea unui discurs

Un parfum bun e cel care lasă o amintire plăcută chiar și când persoana care îl poartă iese din sală.  Vrei să lași o impresie memorabilă? Asigură-te că ți-ai făcut ieșirea din scenă cu stil!

Repetă discursul!

În gând suntem toți Al Pacino! Ai repetat măcar o dată discursul cu voce tare cap coadă?  Te va ajuta să înțelegi care sunt secvențele care nu se leagă și să întipărești și mai bine cuvintele cheie.

Nu pierde timpul!

Niciodată în fața publicului nu ești pentru tine ci pentru oamenii care te ascultă. Dacă ai acceptat provocarea, fă bine și dă-le ce ai mai bun. Răsplătește-i pentru timpul pe care ți l-au dăruit!

Interacțiunea cu publicul

Nu suntem construiți genetic să stăm minute în șir pe un scaun , ascultând prelegeri. Cu cât o prezentare e mai interactivă, cu atât are șanse mai mari să lase o impresie placută publicului. Știi cum să-i implici pe oameni în discursul tău?  

Contactul vizual

Imaginează-ți că ești la o ședință cu colegii tăi iar șeful îi privește pe toți, mai puțin pe tine. După o vreme vei simți un oarecare disconfort, nu?  Pentru că avem nevoie să privim și să fim priviți atunci când cineva ni se adresează.  

36 Comentarii

 1. Smara

  Cursul de Public Speaking cu Mel mi-a depasit toate asteptarile. De fapt este mai mult decat un curs, este o experienta!
  Am plecat cu inima plina de curaj si incredere. Pe langa lucrurile practice invatate, am inteles ca a vorbi in public nu-i o corvoada, e un dar!
  De aici se schimba totul!

 2. Cristina S.

  Este o intalnire cu un OM exceptional! Un curs bogat in exemple practice, cu mult umor si experiente impartasite. Dincolo de utilitatea continutului, pentru mine a fost o foarte frumoasa experienta de viata. Multumesc, Mel!!!

 3. Mihaila Cristina

  Relaxat, util si practic. Asa a fost cursul de public speaking, in urma caruia mi-am dat seama ca e mai greu sa taci in fata unei audiente, decat sa vorbesti. In plus, am cunoscut un om minunat. Multumesc, Melania si mult succes!

 4. Silvia Luican

  Un curs cu Melania este de o intensitate continua, am simtit ca am invatat cu toate simturile si am trait un buchet de emotii de toate culorile. Melania daruieste cu generozitate tot ce stie si simte ea despre Public Speaking. Mulțumim Mel pentru curcubeul de emotii, am primit mult și promitem să dăm mai departe.

 5. sanda

  Draga Melania,

  tocmai am citit ca de curand ai devenit mama unui baiat sanatos si mult asteptat. Ma bucur nespus pentru voi. Ii doresc o viata buna. Cred ca aveti atatea sa-i povestiti si aratati.
  Cu drag

 6. Melania Medeleanu

  Multumesc, mult, Sanda! Il privesc ca pe un miracol si ma indragostesc de el in fiecare zi:) Multumesc mult pentru gandul bun!

 7. Mona

  Bucuria de a fi in fata audientei, asta mi-a transmis Mel cu multa caldura, blandete si voie buna. A creat o zona de sigurnata si confort in care nu m-am simtit criticata, in care m-am simtit incurajata, in care am explorat si ne-am jucat impreuna, in care am invatat ca naturaletea si mesajul venit din inima sunt darul pe care il poti face publicului, daca te conectezi autentic la el si daca ii pui pe cei din fata ta pe primul plan: dorinta ta ca ei sa plece cu ceva valoros de la intalnirea cu tine, cu o idee, cu un sfat, cu un mesaj plin de semnificatie.

  Mi-a placut mult, ma intorc sigur si la cursul de Dictie!
  Multumesc!

 8. Iancu Popescu

  Cursul a fost ca un Vitamax.

  La începutul săptămânii colegii de munca m-au rugat să susțin studentilor un training despre cum sa prezinti proiecte decidenților(directori de licee, oameni de afaceri)

  Pe baza a tot ce am învățat de la tine am făcut o variantă light. Pe lângă informații, i-am pus să simuleze pe loc o întâlnire cu un decident. Au primit feedback pe conținut și limbaj non verbal. Asa cum ai făcut cu noi.

  La sfarsitul seminarului studentii au venit la mine si cu un mare zambet mi-au multumit. Mai mult m-au rugat sa incep cu ei cu atelier de storytelling.

  Am cules roada investiției pe care ai făcut-o în mine. Impactul tău nu a fost doar în viață mea ci și în viața studenților.

 9. MARIUS

  O experienta placuta. Cateva ore petrecute intre oameni frumosi.
  Multumesc, Mel!
  Voi ramane ancorat! In realitate! In cea de zi cu zi! Dar nu TV!
  Pe curand!
  PS: Liceul Racari te asteapta!

 10. Catalina Cibotariu

  Cursul Melaniei mi-a deschis multe orizonturi. M-a invatat multe intr-un mod interactiv si foarte aplicat. Recomand cu caldura acest curs de Public Speaking tuturor celor care au teama de a vorbi in public.

 11. Mirela Mateescu

  Cursul cu Mel este ca un foc de artificii, te uiti cu gura cascata, razi, te bucuri, ti se face pielea de gaina si ai verra sa nu se mai termine.
  Mel este un trainer excelent, e un om cald si vesel, presara cu atata indemanare aspectele teoretice cu cele practice.
  La curs nu stii cand zboara timpul, nu te uiti la telefon, totul este fun si antrenant si pleci de acolo spunandu-ti “dati-mi o scena sa vedeti la mine public speaking”… intri cu emotie si cu balbe, pleci cu pofta sa daruiesti cate putin din tine in fiecare discurs, pentru ca e o “onoare” sa fii acolo in lumina reflectoarelor… asa ca, give it your best!
  Multumesc Mel! esti o revelatie!

 12. Gabriela Tranciuc

  Un curs revelator, provocator in care te confrunti cu limitele tale si inveti sa le depasesti. Melania este cel mai cald ghid pe care il poti avea pe timpul unei astfel de calatorii spre descoperirea de sine. Multumesc, Mel, pentru tot ce mi-ai daruit!

 13. Melania Medeleanu

  Multumesc mult, Gabi! Tare drag mi-a fost sa te am alaturi in calatoria asta! Te imbratisez!

 14. Catalin Velescu

  Este un curs cu adevarat valoros. Momentul despre “ce facem cu mainile ?” este de departe cel mai bun la care am asistat pana acum in calitate de invatacel si credeti-ma am ceva in portofoliu. Au fost cinci minute de continut extrem de bun, livrat intr-o forma absolut savuroasa. Ma chinuiam sa nu rad prea mult pentru a nu pierde nicio informatie. Un amalgam de emotie, umor si multa informatie de calitate, concentrate in doua zile de neuitat.
  Multumesc, Mel si sper sa ne revedem curand.

 15. Raisa Oprea

  Daca ar exista in dictionar sintagma “om cald”, imaginea ta ar trebui sa apara alaturi. Este absolut incantator cum imparti din bucuria si bunatatea care iti este hrana interioara. Multumesc pentru experienta minunata traita la lectia ta de vorbit in fata oamenilor.

 16. Vanina Botezatu

  Mai țineți minte ce bine era cu mind set-ul ăla din copilărie, când încă nu aflasem încă ce sunt alea emoții distructive sau frica de a fi judecat? Eu am avut acest deja-vu tot weekend-ul petrecut cu Melania Medeleanu. Și nu, nu are un buton de șters instant o viață de momente de nesiguranță, însă are un manual tare interesant despre cum îți poți da singur reset. Și un manual despre cum îi faci pe ceilalti nu doar să înteleagă, ci să traiască ceea ce le comunici. Merci mult, Mel! A fost o experiență minunată!

 17. Melania Medeleanu

  Ba eu multumesc pentru rabdare si incredere! Te imbratisez!

 18. Oana Chetves

  E clar ca nu exista o reteta a succesului, dar Melania are atatea ingrediente pe care trebuie sa fii cu adevarat deschis sa le primesti, sa le aplici cu incredere si sa te bucuri de fiecare mica reusita si sa cresti. Mel mi-a deschis ochii acolo unde nu ma mai gandeam sa privesc. Recomand, o placere sa o asculti. Un curs care te scoate din confortul tau. Un singur minus, este prea scurt 🙂

 19. Melania Medeleanu

  Wow! Ce bucurie! Multumesc, Oana!

 20. Vlad Pop

  Am venit la Cluj-Napoca pentru ca sotia mea mi-a spus ca trebuie sa invat mai bine sa vorbesc in public. Cursul de public speaking pentru mine a insemnat STRUCTURA. Emotia este, povestea este, dar aveam nevoie de o mai buna organizare a discursului. Experienta alaturi de Mel a fost revelatoare. Pe de o parte am invatat din greselile altora, m-am vazut pe mine in filmuletele pe care le-am primit de la Mel si partea practica a fost de mare ajutor sa punem in aplicare teoria. Grupul a fost alcatuit din oameni faini, a avut o energie frumoasa, am lucrat bine la exercitiile in echipa si atmosfera a fost placuta. Mel este geniala 🙂 recomand cu drag

 21. Melania Medeleanu

  Multumesc mult, Vlad! Ati fost un grup tare fain, cu povesti valoroase!

 22. Loredana Hurley

  Cursul Melaniei e o ca o scenă de teatru unde spectatorii sunt, de fapt, actori, schimbând rolurile între ei, fiind, rând pe rând, în roluri principale, în roluri secundare sau în rol de public. Și Melania e un excelent regizor care leagă magistral momentele într-un tot unitar. Într-un mod aproape în totalitate practic, cu multă voie bună, Mel te poartă într-o călătorie. De la tine, omul închis și reținut, care, deși își dorește (sau îi e necesar) să fie acolo, are și o rezistență la nou, la necunoscut, la nefamiliar, ajungi la finalul călătoriei un alt om și nu, nu-i prea mult spus. Îți zici de multe ori pe parcurs chestii de genul – ahh, uite, ăsta e un mod bun de abordare, uff, nici nu m-am gândit că aș putea pune problema așa, hai, că nu-i chiar așa rău să spui ce simți în fața unui grup de oameni, da, măi, munca mea e valoroasă și merit să fiu mândru de ea, etc. Înveți multe despre tine însăți și, mai ales să ai curaj să accepți provocarea de a vorbi în public. Mulțumesc, Mel.

 23. Alexandru Soare

  Buna ziua Melania,

  Am primit zilele trecute un voucher foarte frumos pentru unul dintre cursurile sustinute de tine pentru public speaking.

  In primul rand vreau sa-ti mulțumesc pentru personalizarea voucher-ului, in al doilea rand vroiam sa te intreb ce ar trebui sa fac.

  Mulțumesc frumos,

 24. Melania Medeleanu

  Cu mult drag, abia astept sa te sarbatorim:) Detaliile vin pe mail. Multumesc, Alex!

 25. Alina Bogdan

  Azi am încheiat o experiență minunată, dar am plecat cu speranța că o voi retrăi din nou curând.
  A fost altceva cu acel ceva!
  Mulțumesc!

 26. Nicolae Georgescu

  Mi-a placut foarte mult cursul!
  Cu continut si exemple atent alese si foarte bine livrate! Si cu teorie si cu practica, se vede ca e un curs muncit si pregatit!
  Chiar a fost o experienta interesanta si ma bucur ca am participat!
  Felicitari Mel!

 27. Gabriela Savu

  Sa vorbesti in public este mai mult decat sa obtii cu orice pret o parere pozitiva de la cei care te asculta.
  Am invatat de la Mel ca a vorbi in public este in primul rand “despre ceilalti”.
  Daca le dai lor valoare, continut si bucurie, atunci si ei te vor rasplati cu apreciere, bucurie si, bineinteles, aplauze.
  A fost un curs dinamic, in care am experimentat, am testat, am aflat mai multe despre mine si despre viata in general.
  Inima mi-e plina, le doresc tuturor participantilor la curs sa foloseasca cat mai des informatiile si sfaturile pe care le-am primit de la Mel.
  Recomand acest curs oricui doreste sa se adreseze mai clar, mai eficient, mai convingator oricarei audiente – colegi de serviciu, membri ai familiei, investitori, sponsori, angajati, sefi, etc. O multime de aplicatii!!! 🙂
  Felicitari, Mel!!

 28. Tudor Vintiloiu

  Cursul cu Mel a fost foarte intens si plin de informatii utile. Deconstructia propriilor discursuri si feedback-ul instant au ajutat foarte mult la identificarea problemelor, iar partea de teorie a oferit instrumentele pentru a corecta aceste probleme.
  In plus atmosfera este una foarte prietenoasa si relaxata, iar Mel este extraordinara!

  Multumesc, Mel! 🙂

 29. Alexandru Soare

  Este un privilegiu sa parcurgi alaturi de Melania acest curs. Este un profesionist desavarsit care te va tine conectat cele doua zile si te va ajuta sa intelegi ca exista garsoniere si apartamente cu doua camere pentru fluturasi 🙂

 30. Andreea Stanescu

  Wow! Aha! Deci așa se face!? Și lista interjectiilor de uimire și revelație poate continua. Așa este cursul de Public Speaking cu Mel. Un cocktail memorabil de teorie pusă in practica ce urnește și motivează pana și cel mai timid/novice om in ale vorbitului in public. Pentru ca nu era de ajuns, după cele doua zile asteapta-te sa pleci cu rezervorul de emoție, caldura, blândețe, încredere, PLIN. Așa este ea. Mulțumesc, Mel, pentru tot!

 31. Melania Medeleanu

  Multumesc mult, Alex!

 32. Melania Medeleanu

  Multumesc, Andreea! Adevarul e ca n-am facut decat sa dau inapoi ce venea spre mine de la voi. Daca a fost caldura si blandete e pentru ca asta am primit de la voi:) Multumesc tare!

 33. Diana Șandru

  Am ales cursul pentru că doream să devin un speaker mai bun și pentru că Mel m-a inspirat tot timpul. Rezultatul?

  Fluturii din stomac au nevoie de un loc al lor (garsonieră, apartament cu 2 camere, de la caz la caz), emoțiile sunt bune și când ești pe scenă oferi audienței o bucățică din tine! Păi vă dați seama ce oportunitate faină este să te afli pe scenă? În mod cert așa o să privesc de acum încolo orice speech pe care îl voi avea de susținut!

  Bonus? Mel este o persoană și mai faină decât credeam și am avut șansa ca 2 zile să împărtășesc emoții, bucurii și râsete cu profesioniști din diverse domenii, oameni extraordinari cu povești pe măsură!

  Tu ce mai aștepți?

 34. Melania Medeleanu

  Multumesc mult, Diana! tare ma bucura asa un feedback de la cineva care a avut ocazia sa analizeze atat de multi speakeri si traineri. Multumesc din suflet!

 35. Elisa

  Mel este fabuloasa, este omul natural pe care il vezi pe scena si spui waw! Are un har cu care te nasti dar o parte din el ti-l daruieste cu atat de multa pasiune, incat simti nevoia la randul tau sa iesi pe scena si sa oferi tot ce poti mai bun din tine!
  O sa ramai o sursa de inspiratie pentru mine si cand voi avea emotii ma voi gandi la zambetul tau atat de cald si cum ne-ai invatat sa ne iubim si sa traim cu “fluturii” nostrii.
  Am plecat de la acest training plina de energie, de povesti extraordinare si imi doresc enorm o alta experienta cu tine.
  Multumesc Mel, m-ai invatat sa imi iubesc emotiile!

 36. Maria Comărniceanu

  Un adevărat privilegiu să urmezi acest curs. Pe lângă informația propriu-zisă, care îşi are importantul ei rol, ai ocazia să intri în contact cu un anumit tip de oameni pe care nu-l întâlneşti zilnic. Iar doamna Melania…o poezie de om. Te iubesc, Mel şi îți mulțumesc pentru tot ceea ce ai făcut pentru mine în aceste 2 zile uauu 🙂

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *