Curs de Public Speaking

 știi nu mai e de-ajuns știi  spui despre ce știi devine tot mai important.

Un curs de public speaking te învață să povestești despre ceea ce știi. Este cursul care te ajută să construiești un discurs limpede și memorabil și să-l livrezi cu încredere, credibilitate și  atitudine. Felul în care te prezinți, modul în care vorbești, atitudinea în fața oamenilor pot fi cheia care deschide ușa următoarei promovări. Vorbitul în public se educă.

Cui se adresează?

Acest curs de public speaking este deschis oricui se preocupă de felul în care vorbește, fie că vrea să își îmbunătățească respirația, pronunția, să lucreze la ritm sau la expresivitate.

De asemenea, se adresează celor care vor să învețe cum pot construi un discurs limpede și memorabil, să se facă mai bine înțeleși, să fie credibili și convingători.

Nu trebuie  moderezi evenimente sau emisiuni TV   ai nevoie de un discurs fluent și coerent. Îți e de ajutor și pentru a conduce ședințe sau a prezența proiecte și idei noi.

 Ești interesat de acest curs?

Detalii complete: curs online

  • Preț curs: 800 RON
  • Următoarea grupă: Mai 2021
  • Înscrie-te și asigură-ți locul!


Înscrie-te acum!

Cât durează cursul?

Cursul este structurat în două sau trei întâlniri, la alegere. În primele două întâlniri, cursanții au ocazia să țină un discurs și să-și însușească elementele de teorie. Cea de-a treia întâlnire, opțională, e dedicată exclusiv discursurilor. Cursanții pot exersa suplimentar și pot pune în practică informațiile acumulate.

O grupă poate avea între 10-15 participanți.

Cum lucrăm?

Cursul  este structurat astfel: 25% teorie și 75% practică.

Cursanții vin cu un discurs de 3 minute pe care îl susțin în fața celorlalți participanți, pe baza căruia extragem elementele de teorie.

Discursurile sunt filmate și analizate iar la capătul cursului fiecare participant primește feedback și recomandări.

Discursul public e despre mesaj, anticipare, despre empatie și curaj. Vom parcurge elementele esențiale în pregătirea și susținerea unui discurs sau a unei prezentări.

Care e povestea?

Am de făcut o prezentare și încep să-mi adun informațiile. Statistici, cifre, tabele, diagrame. Cum transform informația într-o poveste atrăgătoare pentru public?

Cum să-mi stapânesc emoțiile?

Știu exact ce am de zis, dar când să zic,  mă apucă tremuratul… Cum să fac să nu uit? Cum adică ”emoțiile sunt bune”?

Cum să-i fac să mă asculte?

Dacă primele 30 de secunde dintr-un discurs sunt decisive pentru captarea atenției publicului meu, ce să spun în introducere?

Sunt prea multe slide-uri. O să mă încurc?

Am pus totul în PowerPoint, să fiu sigur că nu ratez nicio informație. Tot, tot, până la ultima virgulă. Când știu că trebuie sa pun punct?

Înscrie-te acum!

Detalii complete: curs online

  • Preț curs: 800 RON
  • Următoarea grupă: Mai 2021
  • Înscrie-te și asigură-ți locul!


Înscrie-te acum!

Sfaturi utile pentru cei care vorbesc în public

Care este obiectivul prezentării tale?

Zeci sau chiar sute de oameni se uită la tine. Vor un singur lucru și le e foarte clar: să nu le pierzi timpul. Dar tu? Tu știi exact de ce te afli acolo și care e obiectivul discursului tău? Vrei să informezi? Să convingi? Să inspiri?

Structura discursului tău

Pentru ca discursul să fie ușor de urmărit e musai să aibă cap și coadă. Și un fir roșu la care ascultătorul să se poată întoarce oricând dacă, pentru o secundă, mintea i-a fugit la sms-ul tocmai primit. Asigură-te că discursul tău are o structură logică și atrăgătoare.

Audiența ta

Unul și același subiect poate să arate cu totul altfel în funcție de cei cărora te adresezi.  Uită-te bine la oamenii din fața ta – vor recepționa mesajul diferit prin prisma vârstei, interesului, cunoștințelor, experiențelor proprii. Îți  cunoști suficient de bine audiența?

Cine este vorbitorul?

Rareori suntem într-un singur fel. După o serie de experiențe celor din jur le e relativ dificil să te definească  – poți fi in același timp jurnalist, promotor al unor cauze sociale, alpinist, părinte etc. Ești sigur că cel care te prezintă știe care e calitatea în care vei vorbi?

Cum pregătești introducerea?

Oamenii își fac o impresie despre noi din primele secunde în care ne privesc. Adesea chiar înainte  să deschidem gura.  Cu atât mai important e felul în care ne facem intrarea în discurs.

Încheierea unui discurs

Un parfum bun e cel care lasă o amintire plăcută chiar și când persoana care îl poartă iese din sală.  Vrei să lași o impresie memorabilă? Asigură-te că ți-ai făcut ieșirea din scenă cu stil!

Repetă discursul!

În gând suntem toți Al Pacino! Ai repetat măcar o dată discursul cu voce tare cap coadă?  Te va ajuta să înțelegi care sunt secvențele care nu se leagă și să întipărești și mai bine cuvintele cheie.

Nu pierde timpul!

Niciodată în fața publicului nu ești pentru tine ci pentru oamenii care te ascultă. Dacă ai acceptat provocarea, fă bine și dă-le ce ai mai bun. Răsplătește-i pentru timpul pe care ți l-au dăruit!

Interacțiunea cu publicul

Nu suntem construiți genetic să stăm minute în șir pe un scaun , ascultând prelegeri. Cu cât o prezentare e mai interactivă, cu atât are șanse mai mari să lase o impresie placută publicului. Știi cum să-i implici pe oameni în discursul tău?  

Contactul vizual

Imaginează-ți că ești la o ședință cu colegii tăi iar șeful îi privește pe toți, mai puțin pe tine. După o vreme vei simți un oarecare disconfort, nu?  Pentru că avem nevoie să privim și să fim priviți atunci când cineva ni se adresează.