Experiența mea profesională

Când eram copil am decupat o cutie de carton, am colorat-o, i-aadăugat două bețe drept antene, și m-am ascuns în ea. Eram în televizor. Sunt și acum, 30 de mai mai târziu, e drept, mult mai rar. E aici o fascinație care nu trece, o iubire care nu se stinge, o forța care transformă lucruri, oameni, întâmplări.

Mi-am petrecut mai bine de jumătate din viață în fața camerei de luat vederi, în fața telespectatorilor, pe scenă, în atenția publicului.

 gazdă a principalelor buletine de știri și moderator de emisiuni sociale și politice, la Realitatea și Prima TV am intervievat sute de oameni – sportivi, artiști, politicieni, experiență din care am învățat să pun întrebările potrivite pentru a ajunge la esență

Din cele câteva zeci de gale, evenimente sportive și acțiuni caritabile pe care le-am găzduit am învățat cum să-i pun pe alții în valoare.

Din 2011 am lucrat cu mai bine de 1000 de adulți din diferite medii profesionale (avocațispecialiști PR și comunicare, oameni de televiziune, actori, politicieni etc.) pentru a-i ajută să își îmbunătățească abilitățile de prezentare (dicție, public speaking, media training).

Cum au luat naștere aceste cursuri

Am ținut discursuri și am aflat pe pielea mea cum arată emoția fără margini, cum tremură vocea și inima o ia la goană. Dar așa am învățat și cum să înving teamă de vorbit în public și cum să construiesc un discurs cât mai atrăgător pentru cei care mă urmăresc.

Toate cele de mai sus m-au ajutat să construiesc cele două cursuri pe care azi am bucuria să le susțin: dicție și public speaking. Două cursuri care s-au născut din experiența unui om care a avut timp și ocazii să greșească și să învețe din greșeli. Să experimenteze și să primească șansa de a crește cu fiecare nouă experiență.

Tot așa s-au născut trainingurile media, caremi permit, prin prisma anilor petrecuți în redacția de știri dar și cu baza teoretică dobândită la Masterul de Comunicare și Relații Publice să-i ghidez pe cei expuși unui astfel de context. Știu bine că atitudinea potrivită, mesajul țintit și bine formulat, reacția promptă și corectă în fața provocărilor lansate de media pot contribui semnificativ la construcția unui brand și încrederea oamenilor în afacerea noastră.

Cum au început proiectele sociale

Vă fac o mărturisiresunt cel mai friguros om pe care-l cunosc. Așa că-mi fac destul de des provizii de caldură. Multă vreme am luat-o din soare. Dar adevărul e că soarele stă destul de puțin pe cer pentru câtă nevoie de caldură am eu.

Așa că am descoperit cea mai bună sursă, constantă, sustenabilă, inepuizabilă: copiii.  Atunci când am început să mă implic în proiecte sociale am crezut c-o fac pentru ei – copii bolnavi, abandonați, talentați, dar prea săraci  să-și permită performanța. În realitate contactul cu ei și incecarea de a le aduce în vieți speranța s-a dovedit a fi ceea ce, mai mult decât orice, mă definește, îmi dă sens. Ei sunt soarele meu.

Află mai multe

De vorbă cu presa

S-a întâmplat uneori să citesc despre mine ca și cum ar fi vorba despre altcineva. E numele meu acolo, e poza mea dar omul descris pare să nu aibă nicio legătura cu mine. Nu-i recunosc nici acțiunile, nici cuvintele citate de “surse apropiate vedetei”. E motivul pentru care, acum mulți ani am decis să fiu zgârcită cu detaliile legate de viața personală, cu ieșirile la evenimente mondene sau discuțiile cu presa.

Așez aici câteva dovezi ale unor dialoguri care chiar au avut loc:

Interviuri video

De prin reviste


MELANIA MEDELEANU – “Habar n-au copiii cât de mult mi-au schimbat viaţa”

Drumul prin labirint

“Prezenţa ta pe micul ecran a fost însoţită întotdeauna de un strop de mister. Un chip frumos, dar însoţit cumva de un zâmbet subţire, care mai mult ascunde decât te lasă să speri… Iar biografia ta de pe internet e la fel de misterioasă: absolventă de psihologie, om de televiziune, voluntar implicat în proiecte sociale, bună jucătoare de şah cu stu¬dii… de canto… Cum se explică labirintul ăsta al vieţii tale?”

Citeste mai departe

Entertainment / TV Melania Medeleanu, prezentatoare de ştiri TV: „Mă supăr tare dacă mă bate cineva la şah“

Melania Medeleanu păstrează intactă memoria numeroaselor partide de şah câştigate în copilărie. Zice că mai joacă şi astăzi, dar mai rar. Acum e om serios, altele sunt priorităţile proiectele de ajutorare a copiilor bolnavi sau nevoiaşi şi munca în televiziune. În Săptămâna Mare, marţi seară, plouă. La zece fără un sfert, foaierul Teatrului Nottara se aglomerează brusc. Lumea iese de la piesa „Yentl“. Melania Medeleanu îşi ia la revedere de la o doamnă alături de care a văzut spectacolul.

Citeste mai departe


Români care mă inspiră: Melania Medeleanu

A pornit ca o vacanță și s-a dovedit o călătorie reper în viața mea. 5 săptămâni departe de țară, cu telefonul mort dupa prima săptămână, singură la capătul lumii. Am trecut prin Thailanda, in insulele ei miraculoase dar și în nord, printre temple și triburi de Akha. Am ajuns, prin intermediul unei fundații din Marea Britanie în Kenia și Tanzania, printre lei, girafe și elefanți în regiunea Mara, un loc de o frumusețe uluitoare.

Citeste mai departe

Melania Medeleanu: Trebuie să ai grijă în fiecare minut de dragostea ta

Marea Dragoste/ Tango: Cum a fost pentru tine perioada de pauză, după ce ai plecat de la Realitatea TV? Ți-au lipsit camerele de luat vederi? Melania Medeleanu: Camerele de luat vederi mi-au lipsit cel mai puțin. Oamenii sunt cei de care mi-a fost dor. Am avut noroc de colegi calzi și frumoși, și, când dispar brusc din viața ta, e ca și cum o parte importantă din tine s-a rătăcit puțin.

Citeste mai departe


Melania Medeleanu, despre compromisuri în presă și dispariția anchetelor jurnalistice

Melania Medeleanu se numără printre cele mai apreciate prezentatoare din media romanească și a ajuns în acest punct datorită profesionalismului de care a dat dovadă.

Dacă ar putea sa schimbe ceva în televiziune, Melania ar “elimina emisiunile despre nimic”.

Citeste mai departe