Proiecte de suflet

Zâmbetul unui copil este soarele meu.
Aș vrea să vă povestesc și despre câteva dintre proiectele mele de suflet, despre copiii pe care îi susțin.

Dream big nu e chiar motto-ul meu. Visez în pași mici și precauți, căci, nu-i așa, șahul, sportul meu preferat m-a învățat să anticipez dar să nu mă bucur decât la sfârșit. Când întâlnești, însă, cauza potrivită și oamenii cu care poți merge până la capătul lumii, precauția își ia liber și visurile capătă proporții aproape nefirești.

MagiCAMP – Joacă la greu!

MagiCAMP este locul în care copiii diagnosticați cu cancer și aflați în situații vulnerabile au șansa de a-și recăpăta încrederea în ei, puterea de a lupta cu boala și motivația de a merge înainte.

MagiCAMP e despre copii care învață  radă și  se joace din nou.

MagiCAMP e o tabără pentru copii cu afecțiuni oncologice pe care am fondat-o împreună cu Vlad Voiculescu în 2014. De atunci până astăzi, mai bine de 800 de copii au avut parte de „Joacă la greu”. De altfel  acesta este și motto-ul nostru.

MagiCAMP încearcă să le dea înapoi ceva din ceea ce le-a fost luat, adică multă joacă.  Este, însă, o joacă luată în modul cel mai serios, pusă la cale și discret supravegheată împreună cu medici oncologi, pediatri, psihologi specializați, entertaineri de top, alături de zeci de sponsori și sute de voluntari.

Pe 17 August 2014, 16 copii aflați la final de tratament sau între curele de citostatice intrau pe poarta care le deschidea calea către una dintre cele mai frumoase săptămâni din viețile lor. Alți 15 veneau o săptămână mai târziu.

Dupa cinci ani, MagiCAMP și-a dezvoltat nu numai infrastructura – am construit căsuțe pentru copii și voluntari, două parcuri de aventură  piscină și multe altele, ci și tipurile de beneficiari și numărul lor. Astăzi tabăra se adresează și copiilor care au suferit arsuri grave dar și micuților care au trecut prin trauma pierderii cuiva drag.

În plus, MagCAMP sprijină și familiile acestor copii prin proiecte ca MagicBOX- pachete lunare care pornesc spre mai bine de 150 de familii sau MagicHOME- cazare gratuită pentru părinții care vin de la mare distanță cu copiii la tratament și nu au unde să locuiască.

Află mai multe detalii pe magicamp.ro.

Vrei să fii și tu de ajutor în acest proiect?

Află aici cum!

 Compania ta vrea să ajute?

Află aici cum!

Hero Afterschool Clinceni

Acest proiect a început cu 17 copii cărora cineva le-a pus eticheta “săraci”. Lor li s-au mai adăugat 10. Și încă 10. Și încă 50.

Printre atâția copii fericiți etichetele se dezlipesc. Toți copiii râd la fel de frumos. Și dacă sunt înconjurați cu dragostea și atenția de care au nevoie, dacă sunt motivați și încurajați, reușesc toate lucrurile despre care unii le-au zis că nu vor fi niciodată în stare să le facă.

Acesta este un proiect social, desfășurat sub patronajul Fundației Regina Maria și cu sprijinul Salvați Copiii și al Primăriei Clinceni. Aici lucrăm cu profesori specializați care au acceptat  dea din timpul și experiență lor pe un salariu minim și cu voluntari care au înțeles cât de important e  întorci comunității ceea ce ea ți-a dăruit.

Află mai multe pe http://afterschool-clinceni.ro/.

Vrei să te implici în proiectul Afterschool Clinceni? Poți deveni voluntar, poți susține un copil sau poți dona cărți și rechizite.

  • Sună la 0733-534-258
  • Scrie-ne la  clubulcopiilor@afterschool-clinceni.ro